headerphoto

Nieuws

Golfbreker Radio heeft elk uur nieuws van WorldNewsCompany


Zomermarkten in het centrum van Amersfoort

Op 2 dinsdagen in de maand augustus is er een gezellige zomermarkt in de Langestraat en Utrechtsestraat.

De markten staan gepland op 9 augustus en 16 augustus van 11.00 uur tot 18.00 uur.
Op deze gezellige zomermarkten kom je vele winkeliers tegen die met een kraam voor de winkel hun artikelen verkopen. Vaak met een leuke actie of superdeal, waardoor het nog aantrekkelijker wordt om tijdens de zomermarkten naar het centrum van Amersfoort te komen!
Ook vind je naast de winkeliers allerlei kooplieden van buiten Amersfoort. Deze kooplieden zijn een echte aanvulling op hetgeen er reeds aangeboden wordt in het centrum.
Er zijn nog plekjes vrij. Voor inschrijven of info kijk op www.dynamicpromotions.nl.

Spoffin is terug in de straten van Amersfoort, kom genieten van unieke theateracts

 

Hi Amersfoort-fan,

Met de Tijd voor Amersfoort nieuwsbrief houden we jou op de hoogte van het wie, wat en waar in de stad. Met deze keer: de stad als openluchttheater tijdens Spoffin, een land art expositie bij het Eemklooster, games & fun bij Club Tucan en baby stokstaartjes in DierenPark Amersfoort. Have fun!

StoryTrail Stadswandeling Amersfoort op donderdag 25 augustus

Een theatervoorstelling met de straten en stegen van de stad als decor: dat is de StoryTrail stadswandeling Amersfoort. Op donderdagmiddag 25 augustus neemt verteller Louise Wandelaar van Theatergezelschap Stadsavonturen je mee door de binnenstad. Onderweg vertelt zij de mooiste verhalen uit de stadshistorie.

 

In de geschiedenis van Amersfoort wemelt het van de sterke verhalen, dat merk je tijdens deze wandeling al snel. Je bent de eerste straathoek nog niet om of je zit al middenin een spannend avontuur. Je wordt goeie maatjes met de legendarische keitrekkers. Je komt er achter wat de overeenkomst is tussen Amersfoort en een ui. Je huivert bij een eeuwenoud spookverhaal. Je beleeft bittere strijd en innige liefde. En je ontdekt hoe het komt dat de toren van Amersfoort bijna de hoogste van Nederland is. Zo wandel je dwars door de bewogen stadshistorie, een bijzondere ervaring die je nooit meer vergeet!

 

 

De StoryTrail stadswandeling Amersfoort begint op donderdag 25 augustus 2022 om 14.00 uur. Reserveren is noodzakelijk: www.StoryTrail.nl/stadswandeling/amersfoortReserveer nu met kortingscode STORYTRAIL-7337KRT en betaal slechts € 15,50 per persoon (kind € 9,79).

StoryTrail Stadswandeling Amersfoort – Theater en Historie

Extra voorstelling op zondag 28 augustus

Een theatervoorstelling met de straten en stegen van de stad als decor: dat is de StoryTrail stadswandeling Amersfoort. Op zondagmiddag 28 augustus neemt verteller Louise Wandelaar van Theatergezelschap Stadsavonturen je mee door de binnenstad. Onderweg vertelt zij de mooiste verhalen uit de stadshistorie.

 

In de geschiedenis van Amersfoort wemelt het van de sterke verhalen, dat merk je tijdens deze wandeling al snel. Je bent de eerste straathoek nog niet om of je zit al middenin een spannend avontuur. Je wordt goeie maatjes met de legendarische keitrekkers. Je komt er achter wat de overeenkomst is tussen Amersfoort en een ui. Je huivert bij een eeuwenoud spookverhaal. Je beleeft bittere strijd en innige liefde. En je ontdekt hoe het komt dat de toren van Amersfoort bijna de hoogste van Nederland is. Zo wandel je dwars door de bewogen stadshistorie, een bijzondere ervaring die je nooit meer vergeet!

 

De StoryTrail stadswandeling Amersfoort begint op zondag 28 augustus 2022 om 14:00 uur. Reserveren is noodzakelijk: www.StoryTrail.nl/stadswandeling/amersfoort. Reserveer nu met kortingscode STORYTRAIL-7337KRT en betaal slechts € 15,50 per persoon (kind € 9,79).

Nieuws van provincie Utrecht 4 augustus 2022

Herstelwerkzaamheden fietspad Veenendaalsestraatweg in Rhenen

Op maandag 22 en dinsdag 23 augustus 2022 voert de Versluysgroep in opdracht van de provincie Utrecht herstelwerkzaamheden uit aan het fietspad van de Veenendaalsestraatweg (N416) in Rhenen. Op verschillende stukken van het fietspad worden klinkers vervangen door asfalt.

La Vuelta wielrenfiets on tour door provincie Utrecht

Van 2 tot en met 22 augustus organiseert de provincie Utrecht de La Vuelta wielrenfiets on tour. Iedere paar dagen bezoekt deze fiets een andere Vuelta doorkomstgemeente in de provincie en wordt daar in het gemeentehuis tentoongesteld. Opeenvolgend is de Vuelta wielrenfiets te zien in Baarn, Scherpenzeel, Leusden, Woudenberg, Utrechtse Heuvelrug en Rhenen. Inwoners en geïnteresseerden kunnen de fiets bij de gemeenten bekijken en foto s maken.

La VueltaHolanda

Deze zomer staat de provincie Utrecht in het teken van La Vuelta Holanda, de Spaanse wielerwedstrijd die op 19 augustus in Utrecht van start gaat. In aanloop naar de start van de wielerwedstrijd zijn diverse activiteiten georganiseerd ter promotie van het sportevenement. La Vuelta wielrenfiets on tour is hier een onderdeel van.

De Vuelta is een prachtig sportevenement waarmee de provincie Utrecht samen met haar partners onderwerpen als sport, cultuur, gezond stedelijk leven en de prachtige natuurlijk omgeving van de provincie een extra stimulans geeft, zegt Valeska van Straalen, opgavemanager Vuelta bij de provincie Utrecht.

Route Vuelta-parcours

Voor wie de wielerwedstrijd wil bekijken in de provincie Utrecht, kan op vrijdag 19 augustus in de stad Utrecht een plekje langs het parcours zoeken. Dan vindt de ploegentijdrit in en om de stad Utrecht plaats. Een dag later zijn de wielrenners ook in andere gemeenten van de regio te zien. Het peloton dat vertrekt in s-Hertogenbosch komt later die dag bij Rhenen de provincie Utrecht binnen. 

Vervolgens rijden de wielrenners via de gemeenten Renswoude, Scherpenzeel, Utrechtse Heuvelrug, Woudenberg, Leusden, Amersfoort, Soest, Zeist en De Bilt richting de finish op het Utrecht Science Park. De karavaan rijdt ook over de start- en landingsbaan van Park Vliegbasis Soesterberg. Op deze unieke locatie zal een tussensprint gehouden worden. Op zondag 21 augustus leggen de wielrenners een parcours af met start en finish in Breda. De exacte route van alle etappes is te vinden op: www.lavueltaholanda.com

Samenwerking La Vuelta Holanda

La Vuelta Holanda is een samenwerking tussen de landelijke projectorganisatie, de provincies Utrecht en Noord-Brabant en gemeenten Utrecht, s-Hertogenbosch en Breda. Voor het activiteitenprogramma werken zij samen met inwoners, maatschappelijke organisaties, culturele instellingen, sportverenigingen, kunstenaars en ondernemersorganisaties in de parcoursgemeenten om tal van Vuelta-activiteiten te organiseren voor inwoners en bezoekers.

Nieuws van provincie Utrecht 29 juli 2022

 

Eerste 7 Doortraproutes in provincie Utrecht klaar voor gebruik

In de gemeenten Houten, Nieuwegein en Veenendaal zijn de eerste Doortraproutes klaar. Doortraproutes zijn toegankelijke fietsroutes van ongeveer 25 km over ruime paden met onderweg veel groen.

Beeld & Geluid organiseert Retro Radio live met bekende DJ s

  

DJ Gerard Ekdom achter de radiostudio tijdens Dutch Media Week 2021

 

Beeld & Geluid exposeert een van zijn topstukken uit de mediacollectie de originele radiostudio waar van 1975 tot 1987 alle Hilversum 3 radioprogramma s van de Nederlandse Publieke Omroep op zijn gemaakt. Het is de eerste stereo radiostudio en stond op het Media Park in het Muziekpaviljoen, naast Beeld & Geluid. De complete en nog steeds werkende radiostudio wordt tijdelijk in gebruik genomen voor live-uitzendingen met bekende dj s tijdens OPEN035 en Dutch Media Week. De live-uitzendingen zijn omgedoopt tot Retro Radio. 

 

OPEN035

OPEN035 staat op zaterdag 27 augustus in het teken van hernieuwde kennismaking tussen Hilversummers en culturele instellingen. Het is een ééndaags festival waar bezoekers nieuwe ervaringen en belevenissen opdoen binnen Hilversum. Beeld & Geluid draagt bij met de radiostudio. Retro Radio wordt gepresenteerd door radiomaker Ad Bouman, bekend van de Adje Bouman Top Tien en uitgezonden op 192Radio. Hij ontvangt verschillende dj s uit die tijd, zoals Jan van Veen, Gerard Ekdom, Leo van der Goot, Jeroen van Inkel, Tineke de Nooij, Rob Stenders en Erik de Zwart. 

 

Rollerdisco

De jaren 70 en 80 stonden in het teken van de Rollerdisco een disco waar alle bezoekers rolschaatsen dragen en dansen op de muziek. In de periode dat de Hilversum 3-radiostudio zijn hoogtijdagen vierde, was het de disco die de dansvloeren veroverd. De Rollerdisco vindt plaats op zaterdag 27 augustus van 12.00 - 20.00 uur.

 

Retro Radio uitzendingen

Bezoekers kunnen Retro Radio live en gratis bijwonen. De uitzendingen komen vanuit het winkelcentrum de Gooische Brink in het centrum van Hilversum. 

 

Zaterdag 27 augustus 11.00 - 18.00 uur inclusief Rollerdisco

Elke vrijdag in september van 16.00 - 18.00 uur

Tijdens Dutch Media Week - 3 t/m 9 oktober- dagelijks van 16.00 - 18.00 uur. 

Over Beeld & Geluid

Beeld & Geluid is het toonaangevende instituut voor media. Een inspirerende, creatieve en toegankelijke ontmoetingsplek voor professionals en particulieren; online, in ons museum en soms op locatie. We zijn een van de grootste archieven ter wereld en we bewaren diverse soorten media, zoals radio- en televisieprogramma s, video(games), geschreven pers, politieke prenten, gifjes, websites en objecten. Beeld & Geluid is één van de autoriteiten die objectief het Nederlandse medialandschap in kaart brengt en actuele ontwikkelingen belicht vanuit media-historisch perspectief. Zo laten we zien welke impact media hebben op ieders leven. Dat doen we met een groot aantal partners, zoals creatieve mediamakers, knappe deskundigen, betrokken bedrijven en relevante influencers. Op die manier dragen we samen bij aan een mediawijzere wereld.

Zomervakantie in de Bibliotheek

 

De zomervakantie is het uitgelezen moment om een boek te lezen of te luisteren. We hebben een groot onine aanbod e-books en luisterboeken wat ideaal is voor een lange autorit of voor in het vliegtuig. Daarnaast hebben we ook inspiratie voor boekenpodcasts op een rijtje hebben gezet. Over lezen, luisteren, boeken en bibliotheken. Makkelijk en ontspannen voor op reis!
Meer informatie   S
 
 
 
Zomerpret Voorleesfeestjes
Kom jij in de zomervakantie ook lekker vaak naar de bieb om stapels leesvoer in te slaan? Dan heb je misschien wel zin om een leuke speurtocht te doen of om op één van de voorleesfeestjes te komen. Iedere twee weken staat een ander thema centraal.
Bekijk alle data   S
 
 
 
 
Gildefeest Eemlandse Schrijvers
De bibliotheek Eemland nodigt op zaterdagavond 27 augustus schrijvers uit Amersfoort, Baarn, Bunschoten-Spakenburg, Leusden en Woudenberg uit voor het Gildefeest Eemlandse schrijvers. Het belooft een feestelijke avond te worden met o.a. muziek en de speciale reverspin voor Eemlandse Schrijvers wordt uitgereikt.
Meer informatie   S
 
 
 

ZOMERVACANTIE IN BEAUFORT

 

 

Muziekbeelden op groot scherm

Spaanse Ruiter van Gulpener 
Bosbessenkwarktaart van de Veldkeuken

 

Ook deze zomer is het Beauforthuis weer dagelijks een haven voor iedereen die vacantie viert op de Heuvelrug. Wie verkoeling zoekt in de zaal wordt verrast door muziekbeelden op groot scherm. Er staan vleugels om te bespelen. Het bier-assortiment van Gulpener is zwaar uitgebreid, te beginnen met de Spaanse Ruiter Original en Weizen. Groot assortiment taarten van de Veldkeuken: van bosbessenkwark tot dadel-walnoot. En ruim assortiment vruchten- en groentesappen van Schulp. En Abdul heeft heerlijke Libische groentesoep gekookt! En voor wie denkt dat het te gezond wordt: natuurlijk staat de frituur ook aan. En let op het terras aan de boszijde is heerlijk koel.

WELKOM!

 

lees hier Zwarte Ruiter speelt spelletje tussen zuur en zoet.

 

foto onder bosbessenkwarktaart van de Veldkeuken‍


maandag 22 augustus

Jazz Orchestra of the Concertgebouw

met speciale gast

De meest swingende bigband van Europa komt 22 aug. met een special guest naar het Beauforthuis voor een try-out. Altijd feest!

Het Jazz Orchestra of the Concertgebouw heeft de big band muziek in Nederland op de kaart gezet. Sinds 1999 is het orkest de ruggengraat van de jazzprogrammering van het Koninklijk Concertgebouw in Amsterdam, naast vele andere podia in Nederland en daarbuiten, met vele tienduizenden bezoekers per jaar. ‍

Flora ART in St Joriskerk

 

Flora ART
 
Ook deze zomer is de Sint-Joriskerk het domein van de kunstenaars van Absoluut. In dit jaar van de Floriade komen wij met de expositie Flora ART.

Planten (Flora) en dieren (Fauna), de bedreigde Aarde, mythologie, moeizaam samenleven, grasland, waterplas en veel meer; de kunstenaars tonen hun eigen, unieke interpretatie van Flora. Kom kijken en kies je favoriet!

Deelnemers
Leon Turpijn, Marjolein Tönis, Willy Schut, Ton van der Pal, Carolien Magnus, Marijke van der Made, Franz Hazelzet, Kedo Erné, Mieke Elzinga, Leonore Dorigo, Magdalena de Coninck.

 
 • Zaterdag 30 juli, 16:00 uuropening van de expositie door Felicia Dekkers, redacteur en schrijver, met de voordracht Te kunst en te keur.
 • Ontmoet de kunstenaars op vrijdag 5, 12 en19 augustus en 2 september, 16:00 uur. De kunstenaars geven in wisselende groepen toelichting bij hun eigen werk en van de anderen.
De expositie is te zien van 26 juli t/m 3 september 2022.
Openingstijden dinsdag t/m zaterdag 11 - 17 uur.
Sint-Joriskerk, Hof 1, Amersfoort.
Toegang tot de St.-Joriskerk kost 2€ ter ondersteuning van het onderhoud.
Incidenteel is de kerk gesloten, bij voorbeeld i.v.m. een huwelijk. Check joriskerkamersfoort.nl.
 
Expositie agenda 
 
 • 26 juli - 3 september 2022:
  Flora ART in de Sint-Joriskerk, Hof 1, Amersfoort.
  Opening zaterdag 30 juli, 16 uur, met Felicia Dekkers Te kunst en te keur.
  Ontmoet de kunstenaars op vrijdag 5, 12 en 19 augustus en 2 september, 16 uur.

  Openingstijden dinsdag t.m. zaterdag 11-17 uur.
 • September - december 2022
  Franz Hazelzet en Marijke van der Made bij Stark in kunst, Bloemendalse Binnenpoort 12, Amersfoort
  Openingstijden: woensdag t/m zaterdag 12-17 uur, zondag 13-17 uur.
 
Andere exposities van onze kunstenaars
 • 11 juni – 7 augustus 2022 Reiken naar de hemel, met deelname van Marjolein Tönis, bij Frame.de.galerie, Muurhuizen 104, Amersfoort.
  Openingstijden zaterdag en zondag 13–17 uur.
  frame-de-galerie.nl
 • 18 juni – 31 juli 2022 V-E-R-B-I-N-D-I-N-G, solo-expositie van Willy Schut in Museum Het Leids Wevershuis, Middelstegracht 142, Leiden.
  Openingstijden: dinsdag tm zondag 13-16 uur.
  wevershuis.nl.
 • 18 juni – 1 augustus 2022 Verbeelding in Hout en Steen, met deelname van Carolien Magnus, bij Nationaal Bomenmuseum, Velperengh 13, Doorn.
  bomenmuseum.nl
 • 3 september 2022 Kunstmarkt Bathmen, met deelname van Willy Schut, in Dorpstraat, Bathmen.
  kunstmarktbathmen.nl
 • 10 september 2022 Kunstmarkt de Bilt, met deelname van Willy Schut, in Van Boetzelaerpark, De Bilt.
  kunstmarktdebilt.nl
 • 18 september, 16 oktober, 20 november 2022: KunstKijkRoute, met medewerking van diverse kunstenaars. O.a.
  • Willy Schut en Marjolein Tönis bij Artré, Hellestraat 24, Amersfoort
  • Ton van der Pal bij Havik 22 resp. Natuurlijk Mooi, Kortegracht, Amersfoort
  • Carolien Magnus bij Wilma Luigjes, Dreyershofje 15B, Amersfoort
   kunstkijkroute.nl
 
Koffie en kunstpraat

Iedere 3de vrijdag van de maand vanaf 11.00 uur is er koffie en kunstpraat bij Absoluut. We zijn dan te vinden op het Lieve Vrouwekerkhof, Amersfoort of bij Artré, Hellestraat 24 (ingang via Torenstraat). Via de sociale media laten we weten waar we zijn. Welkom!

Leusden Jazz Festival vindt dit jaar plaats van 1 t/m 4 september

Leusden Jazz Festival vindt jaar plaats van donderdag 1 tot en met zondag 4 september. Het festival biedt een speciaal programma met jazz, soul en wereldmuziek. Ook deze editie vindt plaats in Four Seasons en op meerdere buitenlocaties in Leusden.

Vol trots presenteert het festival gevestigde namen als Trijntje Oosterhuis en legende Hans Dulfer. Op zondag 4 september is er speciale aandacht voor de kinderen met het kinderprogramma de Kleine Louis. De volledige programmering wordt op de website en socials van Leusden Jazz bekend gemaakt.

Kaarten zijn te koop via de website www.leusdenjazz.nl tevens is het mogelijk om aan de deur kaarten te verkopen. De complete line-up staat op de website.