headerphoto

Nieuws

Golfbreker Radio heeft elk uur nieuws van WorldNewsCompany


Sofie aan tafel zaterdag 9-11 uur

zaterdag 25 maart actueel zaterdag 9-11 uur vanuit Home of S.M.I.L.E. bij Helma van Schendel Sofie aan tafel naast de Golfbaan Hoogland Bunschoterstraat 23A


Nieuwsbrief Rietveldpaviljoen - maart 2023.2

      


een indringend perspectief rouw, verlies en hoop

 

 

Waar gaat het deze keer over?

 • Films in De Lieve Vrouw op 20 en 25 maart
 • Meet&Greet; elk weekend ontmoet je exposanten
 • RIETVELDSALON op zaterdagmiddag 25 maart boekbespreking door Marijke Kleijn en op zaterdagmiddag 1 april een interview van Pascale Hustings met Annet Nijmeijer, Annemiek van der Kuil en Pauli Gerritsen
 • Speciale editie van Open Mic op donderdagavond 30 maart met de vraag Waar rouw jij om
 • Memory Lane op de laatste zondagochtend 2 april, een kleinschalig, besloten programma onder leiding van Stichting TrösT waar ervaringen kunnen worden uitgewisseld met lotgenoten.
 • Vocalist Heleen Schuttevaêr en gitarist Saul Rubin trakteren ons tijdens de slotmiddagdag op jazzmuziek.
 

Vruchtbare samenwerking met Theater en bioscoop De Lieve Vrouw

Elke tentoonstelling in het Rietvelpaviljoen geeft aanleiding tot het tonen van spraakmakende films.

Deze maand is op maandag 20 maart 18.30 u. Haar naam was Sarah van Tatiana de Rosney te zien. Een hartverscheurende film over de oorlog.

Op zaterdag 25 maart om 16.30 u. gevolgd door de film Daughters, een uniek perspectief op rouw, verlies en hoop.

Ticketverkooplink onder filmtitels hierboven of klik op een foto.

 

Kunstenaars ontmoeten?

Tijdens de weekends zijn kunstenaars aanwezig om met je van gedachten te wisselen over hun ervaringen en op welke wijze dit hen inspireerde tot ROUW kunst. Ze ontmoeten je graag.

Vrijdag 24 maart is Carla Nijhoff aanwezig, zaterdag 25 maart Martha Waijop, zondag 26 maart Klaasje Grotenhuis, vrijdag 31 maart Junda Maks.

foto s Heleen Jonkman
 

Vertroostingen

Marijke Kleijn, boekenspecialist en gastvrouw in het Rietveldpaviljoen, weet alles van goede boeken. Erma Prins vraag haar ons door het land van de literatuur en poëzie te leiden waar het gaat om Rouw, in de RIETVELDSALON van 25 maart om 15.00 u.

Koop vast een ticket op onze site. 

Zaterdag 1 april is er gelukkig al weer een RIETVELDSALON.

Dan vraagt fotograaf Pascale Hustings (I appeal tot the visual ability to orientate ourselves and suggest new perceptions within an imaginairey world) collegae fotografen Annet Neijmeijer (the way we perceive the world around us is personal, there is not one concrete truth)Annemiek van der Kuil (graag laat ik me verrassen door de composities van het leven en dan een boeiend moment pakken en vastleggen) en Pauli Gerritsen (fotografie als passie, verbinding en kunstzinnige uitdaging) hoe zij hun verlies hebben vastgelegd.
v.l.n.r. Pascale • Annet • Annemiek • Pauli
 

Een speciale editie van OPEN MIC

op donderdagavond 30 maart om 19.00 uur

We laten ons graag verrassen door een scala aan performers die ons op muzikale, literaire of poëtische wijze laten weten waar zij om rouwen!

 

Memory Lane

welk voorwerp past bij jou...

Een kleinschalige besloten bijeenkomst op zondagmorgen 2 april van 10.30-12.00 u. onder auspicien van Stichting TrosT.

Na een rondgang door de expositie worden ervaringen uitgewisseld met lotgenoten. Neem een voorwerp mee dat raakt aan rouw of troost biedt.

 Meld je snel aan! Vóór 30 maart.

 

Finnisage Waar rouw jij om

zondag 2 april

Jazzmuziek klinkt in het Rietveldpaviljoen om 13.00 en om 15.00 uur. Vocalist Heleen Schuttevaêr en gitarist Saul Rubin brengen indringende songs uit The Great American Songbook ten gehore.

6 voorstellen voor culturele innovatie. Een videoverslag

  

MAARWAAROMDAN.NL
 
 
Op 8 maart 2023 hield Renée Steenbergen een lezing naar aanleiding van haar nieuwste boek, waarin zij pleit voor een herijking van het kunstenbeleid.
Na de lezing was er een paneldiscussie met Rob Hoogenboom - creatieve hub OostWest, Carola Aafjes - directeur Fluor, Marisja Smit - kunstenaar en Tyas Bijlholt - wethouder met kunst in zijn portefeuille. Het panelgesprek stond onder leiding van Harmen Zijp.
 
We hebben van deze avond een videoverslag gemaakt. We hebben besloten om de registratie integraal online te zetten.
 
Bekijk hier de video ronjagers.nl lezing-renee-steenbergen
 

Renée Steenbergen
in de NRC


 
Oud marktmodel
Nu de lockdowns definitief achter de rug lijken, vlucht ook de cultuursector terug in het oude marktmodel van kwantiteit en groei. Het Van Gogh Museum trok deze winter grote aantallen bezoekers met golden boy Klimt, het Groninger Museum zal komende zomer ongetwijfeld records breken met The Rolling Stones – Unzipped. Hoewel die opent op 30 juni, start de kaartverkoop al komende week. Zo wordt een gevoel van urgentie en schaarste gecreëerd, mede dankzij de media die steeds vaker fungeren als gratis pr-machine. De vraag is: in wiens belang is dit over-bezoek?
 
Lees het hele verhaal in de NRC
(Uit NRC 04 03 2023)

Meer over Renée
www.reneesteenbergen.com

Drie stokstaartjes geboren

 

Drie stokstaartjes geboren

Wanneer de jongen precies geboren zijn, is lastig te zeggen. De moeder verblijft enkele dagen voor en na de bevalling in de burcht, onder de grond. Na een dracht van ongeveer tweeënhalve maand komen de jongen doof, blind en kaal ter wereld. De kleine stokstaartjes zijn dan erg afhankelijk van hun familieleden. Na tien dagen openen de stokstaartjes voor het eerst hun ogen en ontdekken ze hun omgeving.

Stokstaartjes

“De hele stokstaartenfamilie neemt de zorg van de jongen op zich. Dit laat zien dat het kleine, sociale dieren zijn. De roofdiertjes letten op elkaar”, vertelt Marc. Stokstaartjes zijn erg kieskeurig in het vinden van een partner. Twee jaar geleden werden er voor het eerst in twintig jaar stokstaartjes geboren. Inmiddels is dit het vierde nestje van het stokstaartjeskoppel. “Nu wij opnieuw een nestje mogen verwelkomen, bevestigt dit dat ons stokstaartjeskoppel een goede match is”, gaat Marc verder.

Stokstaartjes

Met de komst van de jonge stokstaartjes is de familie opnieuw uitgebreid. Er staat altijd één stokstaartje op wacht die de hele groep waarschuwt wanneer er gevaar dreigt. Om deze reden wordt het stokstaartje wordt ook wel de schildwacht van de woestijn genoemd. Deze oplettende dieren hebben wel negenhonderd verschillende roepen voor gevaar. Het sein ‘alles veilig’ is een lange fluittoon. Bezoekers kunnen de stokstaartenfamilie en zien en horen in DierenPark Amersfoort.

Leerling start met sloop Guido locatie VMBO

GSG Guido is officieel gestart met de sloop van het schoolgebouw aan de Arnhemseweg in Amersfoort. Bestuurder Kees Koelewijn van GSG Guido en Bat ter Haar van aannemersbedrijf Kormelink gaven het startsein voor deze sloopoperatie die naar verwachten een aantal weken duurt. Een leerling uit de tweede klas, Renske uit Woudenberg, klom in de kraan om een deel van de hoofdingang te slopen.
Na de sloop worden de voorbereidingen getroffen om te starten met de bouw van het
nieuwe schoolgebouw. De oplevering van het nieuwe schoolgebouw wordt medio 2024 verwacht. Tot die tijd volgen leerlingen onderwijs in een voormalig kantoorgebouw aan de Hardwareweg.
 
Meer informatie over het bouwproces van Guido Locatie VMBO is te vinden op de webite van de school www.guido.nl vmbo-bouwt

Saxofonist Patrieck Bonnet bij Stadspodium Observant

 

Woensdag 29 maart speelt Patrieck Bonnet bij Stadspodium Observant. Zijn quintet bestaat uit de nieuwste generatie opkomende jazzartiesten. Naast Patrieck op tenorsaxofoon zijn dit trompettist Suzan Veneman, pianist Timothy Banchet, bassist Cas Jiskoot en drummer Jasper Hilgerink. De aanvang van dit optreden is 20:00 uur. Kaarten á € 5,00 zijn verkrijgbaar via www.observant.nl. Dit optreden wordt mede mogelijk gemaakt door het Fonds Podiumkunsten en het Nationaal PodiumPlan.

 

Patrieck Bonnet (NL 1992) is een jazzsaxofonist die steeds meer tevoorschijn komt binnen en rondom de Nederlandse jazz scène. In 2019 formeerde hij de band BONNET waarmee hij in augustus 2021 zijn debuutalbum “Homage To One Who Has Flown Away” uitbracht bij het label Zennez. Bonnet c.s. spelen jazz die je uitnodigt dichterbij te komen, naar de muziek toe en die te ontdekken. In Patrieck zijn spel is de liefde voor het spel van Stan Getz, Zoot Sims en Hank Mobley voelbaar: hij omarmt dezelfde melodieuze benadering en warme toon in zijn improvisaties.

 

“Homage” is een ode aan de componist en zijn opa Karel van Dijck (1927-1995). van Dijck was in dienst als klarinettist en als kapelmeester voor diverse militaire orkesten, zoals de Marinierskapel, Koninklijke Militaire Kapel en de Genie te Vught. Patrieck arrangeerde grootvaders composities o.a. de Suite Antiqua drie Inventionen. Hij maakte ze zich eigen, voorzien van improvisatieruimte, met respect voor het origineel. Daarbij voegde hij er werken van eigen hand toe.

 

Na het uitbrengen van “Homage” is voor Patrieck de weg vrij gemaakt voor een nieuw en eigen verhaal, waarin hij nog meer zijn eigen vleugels verder uit kan slaan.

 

Stadspodium de Observant

Stadhuisplein 7

3811 LM Amersfoort

www.observant.nl

lepelte lepeltje

 emeester brouwerplantsoen - 26 mei t/m 29 mei Het Lepeltje-seizoen is onderweg! Ons culturele foodfestival keert weer terug en is er klaar voor om zeven schitterende weekenden neer te zetten. Dat gaat gepaard met enige verandering Eindhoven maakt een daverend debuut in het Hemelvaartsweekend, we keren na drie jaar eindelijk terug naar Apeldoorn en we breiden in Zwolle uit naar het grotere Park de Wezelanden. Bovendien nestelt Lepeltje Lepeltje Dordrecht zich dit jaar eenmalig in het Wantijpark wegens de vernieuwing van het Weizigtpark.


De planning staat vol en vast de stoet trapt af in Eindhoven en Dordrecht en vervolgt de route naar Amersfoort, Apeldoorn, Maastricht, Zwolle en Utrecht. Laat je onderdompelen in de denderende diversiteit aan gerechten, tuimel in de lekkerste tracks en snuffel rond tussen het wervelende marktaanbod. We zien je in het park!

 
AGENDA LEPELTJE LEPELTJE 2023
 

(pinksteren)

Spendeer je lange weekend in het park! Omring je vier dagen met creativiteit en wereldse muziek, verleg je culinaire drempel of ga langs de marktkramen vol bijzondere waren. Zoals altijd is er voor de kids onstuimig vermaak en is Lepeltje Lepeltje voor iedereen gratis toegankelijk.

Openingstijden
aVrijdag 26 mei 1400-01
Zaterdag 27 mei 12-01
20-03-2023 dirkjan

Provincie Utrecht nieuwsservice 20 maart 2023

 

Danny de Vries aan de slag als verkenner na voorlopige verkiezingsuitslag Provinciale Staten

Danny de Vries is door de lijsttrekkers in de Provinciale Staten van Utrecht aangewezen als verkenner. De opdracht die hij meekrijgt is om duiding te geven aan de voorlopige verkiezingsuitslag die tot nu toe bekend is.

Inspecteren riolering N225 tussen Amerongen en Elst

Op 20 maart 2023 start aannemer Van der Velden Rioleringsbeheer met het reinigen en inspecteren van de riolering langs de Koningin Wilhelminaweg/Rijksstraatweg (N225) tussen Amerongen en Elst, in opdracht van de provincie Utrecht.

Opkomst Provinciale Statenverkiezingen in provincie Utrecht hoger dan in 2019

Het opkomstpercentage voor de Provinciale Statenverkiezingen in Utrecht is met 63,4% een stuk hoger dan het percentage uit 2019. Dat blijkt uit de voorlopige uitslagen die de gemeenten in de provincie Utrecht hebben bekendgemaakt.

PROVINCIE UTRECHT nieuwsoverzicht 17 maart 2023

 

Opkomst Provinciale Statenverkiezingen in provincie Utrecht hoger dan in 2019

Het opkomstpercentage voor de Provinciale Statenverkiezingen in Utrecht is met 63,4% een stuk hoger dan het percentage uit 2019. Dat blijkt uit de voorlopige uitslagen die de gemeenten in de provincie Utrecht hebben bekendgemaakt.

Gratis OV voor 66-plussers met krappe beurs nog dit jaar mogelijk

Mensen kunnen bij inschrijving hulp vragen bij bibliotheken in de buurt.

Provincie Utrecht 16 maart 2023

 

Onderzoek naar circulaire bedrijvigheid in provincie

Op weg naar een geheel circulaire economie in 2050 hebben wij twee onderzoeken laten doen: hoe gaat het op dit moment? En hoe kunnen we bedrijven helpen circulair te worden met een ketenregisseur?

PROVINCIE UTRECHT Nieuwsservice 15 maart 2023

 

Gratis met de Regiotaxi naar het stemlokaal

Mensen met (mobiele) beperking mogen gratis stemmen met Regiotaxi.

Provincies en veehouderijen slaan handen ineen om verduurzaming te versnellen

Zes provincies, waaronder Utrecht, en vijf veehouderijsectoren willen samen nieuwe innovatieve maatregelen en technologie ontwikkelen om de verduurzaming van de veehouderij te versnellen.

Zo verloopt de verkiezingsdag bij de provincie Utrecht

Je kunt je stem uitbrengen voor de verkiezingen van de Provinciale Staten in Utrecht. Ben je al goed voorbereid voor het maken van je keuze? Hier lees je alles wat de provincie Utrecht doet op 15 maart.

Werkzaamheden aan fietspaden in Soest

Aannemer KWS Infra voert in opdracht van de provincie Utrecht vanaf 20 maart werkzaamheden uit aan fietspaden in Soest, i.v.m. de aanleg van de doorfietsroute Utrecht – Amersfoort. Deze werkzaamheden leveren tijdelijk verkeershinder op.

Bezorgd Liendert bewonersparticipatie nog steeds schijnvertoning

Eind januari 2023 heeft de gemeenteraad besloten om het herziene bestemmingsplan voor het voormalig zwembadterrein in Liendert goed te keuren. Dit hele traject heeft nu al 5 jaar geduurd. Voordat de nieuwe woningen bewoond worden op dit geïsoleerde stukje van Liendert West zal er zeker nog een jaar of twee voorbijgaan. Bezorgd Liendert wil dit niet verder vertragen maar zal wel energie blijven steken in betere participatie met de wijk bij huidige en toekomstige planvorming. 

 
In de recente maanden heeft Bezorgd Liendert wederom ervaren dat het college het doen van compromissen uitsluit. Inspraak is in de perceptie van de bestuurders dat de burger mag praten, maar er hoeft niet te worden geluisterd waardoor er geen of slechts minimale aanpassingen worden doorgevoerd. 
 
Zo ook het wijkperspectief Liendert. Heel veel inwoners van Liendert hebben in 2021 over de zorg- en verbeterpunten van de wijk gesproken en de uitkomsten van deze gesprekken zijn zelfs opgeschreven in het wijkperspectief Liendert, inclusief een aantal mooie aanbevelingen voor de gemeente. Maar daar blijft het dan bij. Concrete plannen, waar ook de gemeenteraad om heeft gevraagd, blijven uit. Budget om zaken te verbeteren wordt vooralsnog niet toegekend. Aanpassingen aan bestemmingsplannen worden niet overwogen. Dat de coalitie wel beweert dat er aandacht aan Liendert gegeven wordt is daarmee een farce. 
 
Bezorgd Liendert hoopt daarom dat met de aankomende verkiezingen een signaal door de inwoners van Amersfoort wordt afgegeven dat men toch echt moet gaan luisteren naar de burger en dat met name in Liendert bij toekomstige woningbouwplannen er verdere verdichting en vermindering van groen voorkomen wordt. 
 
De actiegroep Bezorg Liendert is in 2018 in eerste instantie opgericht om te ageren tegen de hoogbouw plannen van de gemeente Amersfoort op het voormalig zwembadterrein in de wijk Liendert.  Reeds in een vroeg stadium kwam de actiegroep erachter dat bewoner participatie ook op andere plekken in Liendert enorm tekort schoot. Daarom veranderde de actiegroep al snel in een vereniging die actief betrokken raakte bij alle andere bouwplannen in Liendert, zoals de hoogbouw aan de Zangvogelweg en Zwaluwenstraat. Met de actie Stoppen met proppen in 2021 werd een duidelijk signaal afgegeven. 
 
Bezorgd Liendert heeft in overleg met haar actieve leden besloten om niet naar de Raad van State te gaan om het door de gemeenteraad goedgekeurde bestemmingsplan Liendert West verder te blokkeren. Het, ondanks het gebrek aan luistervermogen van de gemeente, adresseren van de woningnood in Amersfoort was hiervoor het doorslaggevend argument. 
 
Bezorgd Liendert ziet zeker nog aanknopingspunten qua verkeer, trillingen en geluidsoverlast in het bestemmingsplan waartegen in beroep gegaan zou kunnen worden. Maar wetende dat een beroepsprocedure alleen tot een verdere vertraging van de bouwplannen leidt ziet Bezorgd Liendert af van een gang naar de Raad van State.
 
Bezorgd Liendert zal wel namens de bewoners de uitvoering van de plannen nauwlettend volgen. Net zoals ze zich zal blijven inzetten voor een snelle verbetering van het (woon)welzijn van de bewoners van Liendert.
 
www.bezorgdliendert.nl

Doe Mee met het openbaar vervoer!

Voorlichtingsbijeenkomst over gebruik van het openbaar vervoer.

Ik weet nu hoe ik de OV-chipkaart kan gebruiken. Door de dia’s en de vele voorbeelden is het me helemaal duidelijk geworden! Mia, 69 jaar.

Wanneer           woensdag 5 april 2023

Tijd                      10.00 – 12.00 uur (inloop 9.30 uur)

Waar                   Leef3.nu, Basicweg 3, Amersfoort

Het is belangrijk en fijn om zo lang mogelijk zelfstandig kunnen blijven reizen. Want hierdoor kunt u langer mobiel en ook sociaal actief blijven. Maar reizen met het openbaar vervoer is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Heeft u nog nooit gereisd met het OV of is het al lang geleden dat u een bus van binnen gezien hebt? OV-ambassadeurs geven tijdens deze bijeenkomst informatie over reizen met bus en trein.

OV-ambassadeurs zijn ervaren OV-reizigers die vrijwillig leeftijdsgenoten op weg helpen. Zij vertellen over de OV-chipkaart, tarieven en abonnementen, het plannen van een reis en het in- en uitchecken bij diverse vervoerders. Ook verstrekken zij informatiemateriaal. Deelname is kosteloos. U kunt voor meer informatie en aanmelden naar: www.doemeemethetov.nl. Telefonisch aanmelden kan ook door te bellen naar 038-4540130.

Proefreis

Aan het einde van de informatiebijeenkomst kan men zich aanmelden voor een proefreis. Tijdens de proefreis helpen de OV-ambassadeurs bijvoorbeeld met het opladen van een OV-chipkaart of het kopen van een kaartje en het in- en uitchecken.

Meer informatie
De gemeentes Amersfoort, Baarn, Soest en Woudenberg vinden het belangrijk dat mensen zo lang mogelijk zelfstandig kunnen reizen. Daarom maken zij het mogelijk dat OV-ambassadeurs gedurende het gehele jaar activiteiten organiseren in diverse gemeenten. Naast informatiebijeenkomsten en proefreizen, organiseren zij ook inloopspreekuren. Tevens is er een telefonisch OV-spreekuur. Met vragen over het Gratis OV voor 66-plussers met een krappe beurs kunt u ook bij de OV-ambassadeurs terecht. 

De OV-ambassadeurs helpen u graag op weg!

Werkzaamheden aan fietspaden in Soest

 

Vanaf 20 maart voert aannemer KWS Infra in opdracht van de provincie Utrecht werkzaamheden uit aan fietspaden in Soest. Deze werkzaamheden leveren tijdelijk verkeershinder op.

De werkzaamheden vinden plaats op de volgende locaties in Soest en Soestduinen:

 • het fietspad parallel aan de spoorlijn tussen Utrecht en Amersfoort
 • de gehele Beaufortlaan
 • een gedeelte van het fietspad van de Monnikenboschweg nabij Soestduinen
 • de kruising van de Soesterbergsestraat (N413) met de spoorwegovergang in Soestduinen

Deze fietspaden maken deel uit van de doorfietsroute tussen Utrecht en Amersfoort waarvoor ook andere delen van de route t.z.t. worden opgeknapt, verbonden of verbreed.

Werkzaamheden

Op bovenstaande locaties wordt het bestaande fietspad verbreed en op sommige delen opnieuw geasfalteerd en op andere delen wordt er nieuw beton aangebracht. De Beaufortlaan in Soestduinen wordt opnieuw geasfalteerd met een middenstrook die een uitstraling heeft van klinkers. Ter hoogte van de zijstraten komen verhoogde plateaus.

De aannemer werkt (met uitzondering van de werkzaamheden aan de N413 ter hoogte van de spoorwegovergang in Soestduinen) op doordeweekse dagen tussen 7.00 en 17.00 uur en werkt zoveel mogelijk met geluidsarm materieel.

Afsluitingen en bereikbaarheid

 • 20 maart – 24 april het fietspad langs de spoorlijn Utrecht – Amersfoort is gedurende de werkzaamheden afgesloten en er geldt een omleidingsroute voor fietsverkeer .
 • 6 april – 11 mei de gehele Beaufortlaan is gedurende de werkzaamheden afgesloten voor alle verkeer. Er geldt een omleidingsroute voor fietsverkeer . Bestemmingsverkeer heeft altijd toegang.
 • 12 mei – 1 juni het fietspad van de Monnikenboschweg nabij Soestduinen is gedurende de werkzaamheden afgesloten voor fietsers en voetgangers. Er geldt daarom een omleidingsroute .
 • 21 mei – 12 juni de kruising van de Soesterbergsestraat (N413) met de spoorwegovergang in Soestduinen is drie nachten (22 op 23 mei, 23 op 24 mei en 30 op 31 mei) en één weekend (2 t/m 5 juni) afgesloten. Voor gemotoriseerd verkeer is er een omleidingsroute via de N221, de N237 en de N413  De N413 is te allen tijde bereikbaar voor fietsers en voetgangers. Zij worden begeleid door een verkeersbegeleider.

Blijf op de hoogte en download de KWS-app

Met de KWS-app kunt u de hoogte blijven van de werkzaamheden en van eventuele wijzigingen in de planning. U kunt de KWS-app gratis downloaden op uw mobiele telefoon of tablet. Zoek in de app naar Doorfietsroute Utrecht-Amersfoort, open het project en klik op volgen.

Achtergrondinformatie doorfietsroutes

De werkzaamheden in Soest maken deel uit van het project doorfietsroute Utrecht-Amersfoort. Om vlot, veilig en comfortabel tussen dorpen en steden te fietsen, werkt de provincie aan negen doorfietsroutes. Samen met gemeenten verbeteren we bestaande fietspaden, verbinden ze aan elkaar en voorzien ze van herkenbare belijning, wegwijzers en verlichting. Zo wordt het aantrekkelijker om ook voor langere afstanden en naar je werk de fiets te pakken. Dat is goed voor ons klimaat, vermindert de files op de weg en is gezond. Op de doorfietsroutes zijn alle fietsers welkom, of je nu snel of rustig fietst. Je komt hier minder obstakels tegen en krijgt vaak voorrang op ander verkeer. Download de IK FIETS APP en krijg nog sneller groen licht.

Meer informatie over de doorfietsroutes is te vinden op www.provincie-utrecht.nl doorfietsroutes

 

 

Provincie Utrecht nieuwsbericht 14 maart 2023

 

Woondeals regio s U10 en Amersfoort meer én betaalbare woningen

Het Rijk, de provincie Utrecht, gemeenten en woningcorporaties zetten samen de schouders onder de bouw van ruim 83.500 nieuwe woningen. Hiervoor zijn drie regionale woondeals opgesteld.

Fusion en smooth jazz bij Observant

Woensdag 22 maart treden bassist Marius en saxofonist Alexander Beets op bij Stadspodium Observant. Deze avond eert Alexander Beets twee van zijn grote, nog levende, voorbeelden. De aanvang van dit optreden is 20:00 uur. Kaarten á € 5,00 zijn verkrijgbaar via www.observant.nl. Dit optreden wordt mede mogelijk gemaakt door het Fonds Podiumkunsten en het Nationaal PodiumPlan.

 

 

David Sanborn is een Amerikaanse altsaxofonist die vooral met fusion of crossovermuziek wordt geassocieerd, maar ook veel jazz speelt en met veel groten in de popmuziek heeft samen gespeeld. De naam van tenorsaxofonist Gerald Albright staat synoniem aan smooth jazz en heeft met de grootste namen in de muziekindustrie gewerkt, zoals Quincy Jones, Whitney Houston en Phil Collins. Voor deze gelegenheid speelt Alexander Beets ook op altsaxofoon.

 

Jazz in de Observant, de leukste jazzclub van Midden-Nederland, is sinds 2005 een begrip in Amersfoort en de regio. Veel toonaangevende nationale jazziconen hebben er in de afgelopen jaren gespeeld. Voor het JazzPodium Amersfoort hebben de broers Marius en Alexander Beets het initiatief genomen om enkele avonden geheel te wijden aan legendarische musici uit de jazz. Marius maakt de arrangementen en stelt samen met Alexander het verhaal samen. Per avond worden andere gastmusici uitgenodigd.

 

Noem de naam Beets waar dan ook ter wereld en er staat een jazzliefhebber in de zaal op die weet waar je het over hebt: kwaliteit, maar ook een stevig potje bop en swing. En swing, dat komt saxofonist Alexander ‘The Hurricane’ Beets zeker brengen in Observant. Beets stond, net als (en met en zonder) zijn broers al op podia en festivals over de hele wereld. Zijn mix van swing en ballads, standards en eigen werk kreeg in van Polen tot Thailand en Canada tot India voetjes van de vloer.

 

Stadspodium de Observant

Stadhuisplein 7

3811 LM Amersfoort

www.observant.nl

PROVINCIE UTRECHT 13 maart 2023

 

Werkzaamheden verkeerslichten op twee kruisingen in Soesterberg

Vanaf maandag 13 maart 2023 voert aannemer Vialis werkzaamheden uit aan de verkeerslichten op twee kruisingen van de N237 (Amersfoortseweg en de Amersfoortsestraat) in Soesterberg, in opdracht van de provincie Utrecht. De werkzaamheden zijn 24 maart afgerond. Het gaat om de kruisingen met de Rademakerstraat en met de Richelleweg (N413).

Nieuwe aanbesteding Regiotaxi van start

Dankzij de Regiotaxi kunnen o.a. mensen met een mobiele beperking toch met het Openbaar Vervoer (OV) reizen, zelfs van deur tot deur.